66451041_280552952778804_7140109669032263680_n

Nyeremények megfelelő kezelése a sportfogadásban

Célok kitűzése és nyeremények megfelelő kezelése a sportfogadásban

Azt tapasztalom, hogy sokaknál probléma a sportfogadásból befolyt profit megfelelő kezelése avagy felhasználása. Ebben a bejegyzésemben ezzel kapcsolatosan fogom nektek kifejteni gondolataimat, hogy szerintem, hogyan érdemes ezt csinálni és én hogyan használom fel a profitomat célszerűen. Szánj egy kis időt erre a bejegyzésre, mert mindenképpen megéri!

Célok kitűzése

Mielőtt komolyabb ambíciókkal belekezdenél ebbe az iparágba, előtte érdemes tisztáznod magadban, hogy még is mi a te célod tippmixeléssel. Hobbi? Kikapcsolódás? Egy kis plusz fizetéskiegészítés? Netán megélhetést tervezel belőle? Akármi is legyen a terved ezzel egy a fontos, hogy tisztázd magadban ezt a kérdést. Ehhez nem árt némi önismeret is, de ebbe a témába most nem szeretnék belefolyni.

Én úgy látom reálisan a sportfogadás arra jó, hogy sport iránti vágyainkat kiélhessük ilyen téren, valamint egy kis fizetéskiegészítés és apróbb (kisebb tőke mellett) vágyainkat tudja finanszírozni. Apróbb vágyak alatt értek élményeket, mint egy mozi a haverokkal/pároddal, strandolás vagy egy jó buli. Vágyaidat materiális téren is kiélheted tárgyak formájában, mint akár bármilyen műszaki vagy háztartási felszerelés formájában. Amennyiben, ha szeretnéd, hogy hosszútávon tényleg kifizetődő legyen ez az egész, akkor én azt mondom fektesd be ezt az összeget.Ez lehet bármilyen önfejlesztő könyv, tanfolyam, iskola vagy bármi más amely segítségével további plusz bevételeket tudsz generálni magad számára a jövőben.

Megfelelő tőke nélkül ne az legyen a célod, hogy a 200.000 Ft-os jogosítványt egy 20.000 Ft-os bankrollból szeretnéd finanszírozni 1 hónapon belül, mert irreális egy egészséges bankroll management mellett annak a ténye, hogy megtízszerezd a tőkédet. Ehelyett azt a felfogást preferálom, hogy bár 200.000 Ft a jogosítvány, de ebből 20-30.000 Ft-ot megpróbálok finanszírozni a sportfogadásból és a maradékot magam spórolom össze/dolgozom meg érte. Ezt sokkal realisztikusabbnak érzem, mint az első verziót és így is “csak” 170.000 Ft-ot kell összegyűjtened nem pedig 200.000 Ft-ot.

Persze mostani társadalmunkra jellemző a türelmetlen jelző, azonban türelem nélkül engedd el ezt az egész fogadást és keress más hobbit, ha komolyabb céljaid vannak, mintsem a szórakozás, mert nem egyik napról a másikra fognak megtérülni a befektetett fogadásaid.

Szóval az első lépés, hogy kezeld megfelelően a tőkédet, de erről már írtam egy bejegyzést itt a blogon, amit ide kattintva elolvashatsz.

Ha ez megvan, akkor tűzz ki egy reális célt magad elé. Ismétlem reálist! Ezt a célt érdemes felírnod valahova, hogy tudjad miért is játszol. Elsőnek én mindenkinek egy apróbb pár ezer forintos dolgot javaslok, hogy megízleld annak az ízét, mikor a nyereményedből megvalósítod azt amire vágysz. Ha ez megtörtént, akkor lehet tovább gondolkodni.

Tegyük fel 50.000 Ft-os bankroll mellett a módszerem szerint ugye 1 egység az 1000 Ft. Tűzz ki célnak azt, hogy amint eléred az 5-10 egység profitot mész és mindent leszarva ebben az értékben választasz magadnak valamit. Én is így tettem és az elmúlt 2 nap +6 egység profitját a Gold Clubban egy könyvre költöttem, amivel már egy ideje szemezgettem. Megtudtam volna eddig is venni? Hál Istennek igen, de jobb érzés, hogy olyan tevékenység teremti meg ehhez a lehetőséget, amivel nap, mint nap foglalkozom és így nem a saját pénzemet költöm erre, hanem van lehetőségem egyéb extra forrásokból az olvasásos hobbimat finanszírozni.

Mostani nyereményemet magamba fektettem

Amennyiben túl vagy ezen a lépcsőn, így már átérzed az érzését annak, mikor értelmesen költöd el első nyereményeidet.

Nyeremények kezelése és borítékolási módszer:

Ha kezdő fogadó vagy, akkor mindenképpen a papír alapú tippmix fogadást ajánlom. Miért? Egyszerű! Kézbe fogod azt a pénzt, amivel játszol és így jobban is érzed a súlyát egy-egy nyereménynek vagy egy-egy veszteségnek. Online fogadásnál csak számokat látsz, nem érzékeled a pénz értékét és könnyen elszaladhat az emberrel a ló.

Azonban, hogy átláthassam a bankrollomat ezért létrehoztam egy külön borítékot, amiben kizárólag a fogadásra szánt pénzt tartom. Mikor megteszem a fogadásaimat ebből veszem ki és ha nyert, akkor az alaptétet visszateszem a profitot pedig egy másik külön borítékba helyezem, amihez már nem nyúlok, mert az az én profitom! Erre a borítékre ráírom az adott vágyam nevét és azt, hogy mennyi egység elérése szükséges hozzá! Esetleg vezetheted még mellette az aktuális egyenleget. Egy szó, mint száz amint a  bankrollod pozitív mutatót mutat javaslom, hogy te is borítékold el külön a profitot. Amennyiben az alap tőkéd mínuszba menne, azt próbáld is meg abból visszahozni és nem belenyúlni az addigi nyereményekbe. Ezt a módszert haladó sportfogadóknak is tudom ajánlani, hogy próbálják ki.

Jelenlegi tőkém sportfogadásra

Online esetben az eljárás hasonló, ott viszont létrehoztam egy Skrill fiókot (online bankszámla), amit mindenki ingyenesen tud igényelni és amint pozitív mérlegben van a bankrollom szépen apránként erre a számlára kiutalom a pénzt. Természetesen olyan irodánál csinálom ezt, ahol nincs erre kezelési költség. Annak mindenki járjon saját maga utána, hogy melyik irodánál mennyit számítanak fel kifizetési díjra (csak, hogy elkerüljem előre is az ilyen jellegű privát üzeneteket).

Összegzés:

Mint azt leszűrhettétek annak sohasem láttam értelmét, hogy cél nélkül csak úgy fogadgasson az ember, mert a remegésen meg az izguláson kívűl nagy extrát nem fog adni számodra.

Nézd meg Youtube videónkat a témáról

Mégegyszer kiemelném a bejegyzésem főbb mondandóit:

1., Megfelelő bankroll management

2., A “miért” megtalálása és reális célok kitűzése

3., Nyereményeink kiélvezése és nem a céltalan gyűjtögetése

Pub Chat

Amennyiben úgy érzed nem találod meg az egyensúlyt kérd ki a többi sportfogadó segítségét. Pub chatünk megalakulásakor a célunk az volt, hogy egy minőségi sportfogadó közösséget alkossunk és egymás támogatásával és ötletelésével együttesen minél több sikeres fogadási opciót csíphessünk el, emellett úgy érzem ezt sikerült is megvalósítanunk.

Váltsd ki tagságodat te is egy mozijegy áráért (1500 Ft/hó) és légy részese valami új dolognak!

Pub Chat infók: www.bit.ly/cambetpub

Nyilván, hogy ezek megvalósuljanak szükséges, hogy foglalkozz az adott sporttal minél többet, amire fogadsz, mert anélkül nem fog működni.

Ha nincs időd erre vagy nem tudod mire is kéne fogadnod, akkor javaslom szánj egy percet arra, hogy megnézed a Gold Club nevezetű csoportom tájékoztatóját. Naponta kiválasztom az adott nap általam legerősebbnek vélt tippjét elemzéssel alátámasztva, ötletadó tippeket teszek közzé, illetve hasonló gondolkodású sportfogadókkal chatelhetsz együtt és vitathatod meg az aktuális témákat és folytathattok eszmecserét.

További infóért KATT IDE!

Kövess figyelemmel Telegrammon és Instagrammon is, mert folyamatosan teszem közzé a tartalmakat számotokra!

Ibro

OSZD MEG EZT A BEJEGYZÉST:

Megosztás itt: facebook
Megosztás itt: whatsapp
Megosztás itt: telegram
Megosztás itt: google
Megosztás itt: twitter
Megosztás itt: email

Vélemény, hozzászólás?