Cambet Sport sportfogadási útmutató

Úgy érzem eljött az ideje, hogy kicsit rendbe tegyük a dolgokat a fejekben sportfogadás terén. Itt most elsősorban az általam használt tippmix stratégiáról beszélek. Ezt azért osztom most meg veletek, mert szeretném, ha az oldalon és Telegram csatornánkon fellelhető tippeket lehetőleg eme szisztéma szerint fogadnátok meg.

Mik kellenek ahhoz, hogy a lehető legtöbbet ki tudd hozni az aktuális fogadási kínálatból és ezzel is extra profitot tudj magadnak termelni?

3 fontos tényező alkotja az én szisztémámat:

  1. Felkészültség
  2. Fegyelmezettség és türelem
  3. Bankroll menedzsment és stratégia

Vegyük át sorjában a dolgokat!

1. Felkészültség

Mint minden másban itt is nagyon fontos, hogy felkészült és napra kész legyen a tudásod azzal a sportággal kapcsolatban, amit követsz és fogadsz!

Én úgy látom jónak, ha egyszerre csak egy sportágat követsz és azon belül is egy ligát. Erre azért van szükség, mert lehetetlennek tartom, hogy maximális információval legyél ellátva 3-4-5 féle különböző sportágban és azokon belül is különböző ligákkal.

Persze ez azoknak szól, akik komolyabban gondolkodnak a sportfogadásban és némi pluszt szeretnének zsebre vágni. Én jó magam rendszerességgel az NFL-t követem, illetve jelenleg az NBA-be próbálom magam minél jobban beleásni, hogy ott is átláthassam a dolgokat. Keresd meg a számodra legszimpatikusabb sportágat és ligát majd egy ideig csak azon meccseket elemezd és fogadd meg.

Ezt követően jön a következő lépcsőfok, ami nem más, hogy olvasgass erről a ligáról lehetőleg minél több hírt és kövesd a csapatokat/játékosokat. Fontos, hogy miket nyilatkoznak, kik az adott hiányzók az éppen aktuális mérkőzésről és így tovább és így tovább. Ezekből is sokat lelehet szűrni, hogy éppen milyen munkamorál uralkodik egy-egy team-en belül. Elmúlt mérkőzések statisztikáit is érdemes nézegetni, azonban én maximum 1 évre visszamenőleg veszem mérvadónak ezeket a statokat és jobban jársz, ha te is így teszel.

Én ezeket a teendőket próbálom meg ellátni itt a Cambet Sporton és megosztani úgy szint veletek is.

Amiket én követek:
-NFL
-NBA

Amiket tervezek jobban figyelemmel követni:
-MLB
-Tenisz ATP/WTA tornák
-Labdarúgáson belül a kiemeltebb bajnokságokat

Miután ezt a tényezőt rendbe tetted és kipipáltad jöhet a következő pontunk.

2. Fegyelmezettség és türelem

E két szempont elengedhetetlen része a profitos sportfogadásnak. Ezeket lehetőleg minél előbb sajátítsd el vagy hagyd az egészet a francba.

EZ EGY HOSSZÚTÁVÚ TÖRTÉNET! A FOGADÁS NEM EGY SPRINT, HANEM EGY MARATON!

Rengeteg olyan emberrel találkozok, akik egy-egy bukott tipp után neki állnak rinyálni, hogy ez elment meg ez is elment.

Kérdem én: IGEN ÉS AKKOR MIVAN?

Telegram csatornánkon belül is az ilyen tagoknak egy darabig nem szólok, de amint már úgy érzem/érezzük, hogy sok, akkor nincs mese és megkérjük távozzon a csoportból. Se a mi hangulatunkat se a többi tagét ne bomlassza senki, aki nem tud azzal a ténnyel megbirkózni, hogy a fogadás része a vesztes tippek része is.

Fogjátok fel egyszerűen ez ennek a tevékenységnek a része, hogy vannak profitos fogadások és kevésbé profitosak. Ezek kész tények, amit tényleg vagy elfogadsz és akkor fogsz boldogulni vagy nem és akkor csak a saját magad életét teszed nehezebbé.

Bukó széria esetén fontos, hogy továbbra is fegyelmezett és türelmes maradj. Fontosnak tartom, hogy legyen egy célod kitűzve azzal kapcsolatban, hogy mit is szeretnél elérni a sportfogadásból keresett pénzből. Ha csak úgy játszol mindenféle cél nélkül, akkor persze, hogy motiválatlan fogsz maradni.

Azonban, ha az lebeg a szemed előtt, hogy a sportfogadásra szánt elkülönített tőkén felül keletkezett profitból te szeretnél mondjuk elmenni barátoddal/barátnőddel egy jót nyaralni vagy megvenni egy régóta vágyott műszaki cikket, akkor tudni fogod, hogy tök mindegy, ha most elment egy kicsi, mert a célod még odébb van és az a lényeg, hogy hosszútávon azt érd el.

Ezekhez persze fontos a megfelelő tőkekezelés és stratégia használata, amit nézzünk meg közösen hogyan is néz ki a Cambet Sport esetében.


3. Bankroll menedzsment és stratégia

Bankroll fogalma
Gondolom sokatoknak nem kell ezt bemutatnom, mert ezer meg ezer honlapon találkozhattatok már ennek a leírásával/fogalmával.

A lényeg röviden és tömören: Bankroll = tőke

Legfontosabb a sportfogadásra szánt pénzedet befektetésként tekintsd.

Viszont, ami baromi fontos: OLYAN PÉNZZEL JÁTSSZ, AMINEK AZ ESETLEGES ELVESZTÉSE NEM OKOZ PROBLÉMÁT!

Fogadás így, fogadás úgy, de ha benyalsz egy kegyetlen rossz bukó szériát, akkor elég csúnyán ellehet égetni a bankunkat.

Na, de hogy kezeljük a tőkénket? Hogyan szabályozzuk, hogy az adott tőkénkből mennyit tegyünk fel egy fogadásra.

Ahhoz, hogy pozitív mérleget tudjatok kihozni a sportfogadásból a megfelelő választások mellett fontos a megfelelő önkontroll és tőke menedzselés. Enélkül halott ügy az egész.


Tőke meghatározása:

Mindenki más és más összeget tud sportfogadásra szánni. Ennek fényében sem a múltban nem tettük, sem a jövőben nem tervezzük, hogy összegekben határozzuk meg számotokra az aktuális tétet. Ennek megoldására a sokatok által is már biztos hallott és használt egységrendszert fogjuk alkalmazni, ami a következőképpen néz ki.

Egyenlőre egységekre (unitokra) fogjuk felosztani azt az összeget, amit 1 hónapban sportfogadásra tudunk szánni. Ezt az összeget elosztjuk 50-el és így megkapjuk, hogy számunkra 1 egység mennyi is pontosan forintosítva. Példának induljunk ki 50.000 Ft-ból, amit fogadásra szánunk. Ez esetben 1 egység az 1000 Ft-ot jelent. Fontos, hogy mindig tartsuk magunkat ehhez a rendszerhez, mert így lesz átlátható az egész.

1 egység a bankunk 2%-át fogja jelenteni.

Tippek erőssége:

Tippjeinket erősségi sorrendbe fogunk állítani. Ezeket A-B-C-D értékelésekkel fogunk ellátni, amikkel, úgyszint sok helyen találkozhattatok már. Melyik betű mit jelent? Nézzük!

“A” erősség = 5 egység (tőke 10%-a) – Azaz nap legbiztosabb “tippje”. Ezekből a tippekből kevesebbet fogtok látni, ugyanis valóban azokat az elemzéseket szeretnék ilyen erősséggel ellátni, ami “asszony,ház,kocsi mehet rá” kategória.

“B” erősség = 2 egység (tőke 4%-a) – Ezzel a jelzéssel a közepes erősségű elemzéseinket fogjuk ellátni, amiket erősnek tartunk, de minimális rizikót látunk bennük.

“C” erősség = 1 egység (tőke 2%-a) – Ötletadóink fogják ezt a besorolást megkapni, ahol már magasabb szorzó párosul a választásunk mellé (pl. underdog győzelem) vagy szelvényötletek is megkaphatják ezt a jelzést.

“D” erősség = 0,5 egység (tőke 1%-a) – Abszolút több meccses kombinált szelvényeink kerülnek ebbe a kategóriába, ami lehet egy “buli szelvény” vagy olyan összeállítás, amiben nagyobb rációt látunk, viszont magas a rizikó faktor.

Tippek erőssége nyilván a feltett egységek számától is függ:

  • 1 egység = átlagos erősségű tipp
  • 2 egység = közepes erősségű tipp
  • 3 egység = erős erősségű tipp

3 egységnél ne fogadjunk nagyobb téttel, mert hamar lenullázhatjuk magunkat egy bukószéria esetén.

Tippek számát tekintve maximum 3 tippet játszunk meg egyszerre 1 szelvényen!

Tétek növelése

Az bankomat, minden következő hónapban osztom fel ismét egységekre. Tegyük fel, hogy 100.000 Ft-os tőkével indultunk és sikerült 10 egység profitot termelni a hónapban, amit +20.000 Ft-ot jelent. Így a sportfogadásra szánt tőként immár 120.000 Ft-ból áll. Ezt ismét elosztom 50 egységgel és így már 1 egység 2000 Ft helyett 2400 Ft-ot jelent.

Profit kivétel


Én azt javaslom a végtelenségig ne növeljük bankunkat. Persze lehet ezt is csak nem fogod érezni a látszatát annak a melónak, amit ebbe beleölsz. 2-3 havonta minimum javaslom, hogy az éppen aktuális profitból lepjük meg magunkat apróságokkal vagy, ahogy fentebb is írtam a cél kitűzésnél az adott élmény vagy tárgy értékét határozzuk meg egységben és amint ezt elértük menjünk és vegyük meg! Ne megélni akarj a fogadásból, hanem az extra profit által extra örömöt és élményeket szerezni. Én jómagam ezt vallom ennek van értelme és látszata hosszútávon.

Összegzés

Remélem most már jobban átlátod, hogyan is érdemes pénzt termelni tippmixelésből, ha fogalmazhatok így és azt is látod, hogy a Cambet Sporttal arra törekszünk, hogy ezt közösen elérjük.

Kövesd figyelemmel a főoldalon meglelhető ingyenes tippeket, illetve ha biztosabb választás után érdeklődsz, akkor kérd le az éppen aktuális SMS tippünket.

Emellett várunk szeretettel Telegram csatornánkra, amihez csak egy telefonra/tabletre/számítógépre van szükség, hogy letölthesd és ahol azonnal értesülsz, ha új ingyenes elemzés kerül ki az oldalra vagy egyéb érdekes/fontos információ.

Ibro, Cambet Sport